|

Hasković u talijanskom filmu o novinaru kojem je siroče iz Sarajeva promijenilo život

Hasković u talijanskom filmu o novinaru kojem je siroče iz Sarajeva promijenilo život
251
Klix.ba
20.1.2015. u 19:42
23
komentara
251

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
U programu talijanske državne televizije RAI večeras će biti emitiran prvi dio TV filma "Anđeo Sarajeva" (L'Angelo di Sarajeva) u kojem jednu od uloga tumači i bh. glumac Adnan Hasković.
"Anđeo Sarajeva" donosi istinitu priču o RAI-evom ratnom reporteru iz Sarajeva Francu Di Mareu, i njegovim željama i pokušajima da spasi jednu djevojčicu. No, to je prije svega priča o ratu.

Glavnu ulogu u ovom TV filmu tumači poznati talijanski glumac Gisueppe Beppe Fiorello, koji je napisao scenarij za ovo ostvarenje, a na osnovu knjige Di Marea.

Fiorello je za talijansku Gazzettu kazao da se iza ove priče krije čista emocija.

Priča je smještena u 1992. godinu kada talijanski TV novinar Marco De Luca (Fiorello) bude poslan u Sarajevu kako bi izvještavao o ratnim strahotama. Tu upoznaje desetomjesečnu Malinu koja će mu promijeniti život.

Marcu se bude očinski osjećaji koje do tada nije imao, te odluči spasiti djevojčicu i odvesti je u Italiju. To, ipak, nije nimalo jednostavno i Marco se suočava sa brojnim problemima u ratnom Sarajevu.No, neće odustati i krenut će u potragu za Malininim biološkim roditeljima koji žive u Višegradu. Na bolnom putu biva svjedok barbarskim zločinima

Hasković u filmu glumi pukovnika Babića, a pored njega uloge tumače Luca Angeletti, Thekla Reuten, Radoje Čupić, i Bruno Armando. Film je režirao oskarovac Enzo Monteleone.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...