Film/TV
0

Harrison Ford o scenariju Indiana Jonesa IV

Klix.ba
Harrison Ford je nedavno razgovarao sa <em>Sci-Fi Wire</em> magazinom, te otkrio da je Frank Darabont završio scenarij za budući četvrti <em>Indiana Jones</em> film.

"Steven [Spielberg] je poprilično zadovoljan", Ford je rekao u intervjuu. "Očekujem da ga i ja pročitam u sljedećih par sedmica".

Ford je također dodao da je bio u bliskom radnom odnosu sa režiserom Spielbergom, Darabontom, i izvršnim producentom Georgeom Lucasom što se tiče priče.

"Proces je takav da George i Frank zajedno rade, pa Steven dobije scenarij, te ga na kraju dobijem ja, i onda svi zajedno radimo. Svi smo se zajedno sastali i razgovarali o svemu prije nego što su počeli sa pisanjem".

Ford je također rekao da jedva čeka ponoviti svoju slavnu ulogu jer to fanovi od njega očekuju u četvrtom dijelu ovog popularnog serijala.

"Zadovoljan sam što imam priliku glumiti lika kojeg publika želi vidjeti", rekao je, i dodao: "Znam da svi jedva čekaju to, i želim da dobro odradim posao, da film bude makar po kvaliteti jednak onima koje smo ranije napravili".

Četvrti Indiana Jones, koji inače još uvijek nema svog oficijelnog naziva, treba početi sa snimanjem ljeta 2004, i izaći otprilike u julu 2005. godine.