Film/TV
0

Harris Poll: Julia Roberts među deset najboljih glumaca

FENA
Tradicionalni izbor Harris Poll za najomiljenijeg glumca/glumicu godine pokazao je da su Amerikanci još uvijek izrazito patrijarhalni narod - među deset najboljih našla se samo jedna žena, Julia Roberts, a vladavinu Toma Hanksa na vrhu ljestvice prekinuo je Denzel Washitngton.

Istraživanja su pokazala kako na popularnost glumaca u SAD-u najviše utječe pojavljivanje u recentnim blockbusterima, pa bi razloge uvjerljivog povratka Denzela Washitngtona na vrh liste trebalo tražiti u filmu "Deja Vu", koji je oduševio Amerikance. Tom Hanks pao je na drugo, a slijedi ga legendarni John Wayne na trećem mjestu.

U vrhu ljestvice nalazi se još jedna glumačka legenda, kojoj više ne trebaju kino hitovi da bi osvajao srca Amerikanaca. Riječ je o Clintu Eastwoodu, koji je na četvrtom mjestu, a na peto mjesto smjestio se Will Smith, prvenstveno zahvaljujući filmu "The Pursuit Of Happiness".

Jedina žena na listi najomiljenijih je "Americas sweetheart" Julia Roberts, kojoj ni duža pauza zbog majčinstva očito nije naštetila reputaciji. Zaglavlje ljestvice drže Johnny Depp, Mel Gibson, George Clooney i Harrison Ford. Zanimljivo je da u 12 godina, koliko ovaj izbor postoji, Eastwood, Wayne i Gibson nijednom nisu ispali s liste, što ih svakako svrstava u najomiljenije američke glumce u povijesti.