Film/TV
4

Harley Bird već 10 godina glumi popularnog lika animirane serije "Pepa prase"

Klix.ba
Harley Bird je imala samo pet godina kada je počela posuđivati glas glavnom liku popularne animirane serije "Pepa prase". Deset godina nakon, prisjeća se kako je izgledao njen početak kada nije znala ni čitati kako treba.

"Pepa prase" je najpopularnija animirana serija za djecu koja se emituje u 180 zemalja svijeta i na 40 jezika. Godišnje zarađuje jednu milijardu američkih dolara.

Bird je angažovana putem agencije Alphabet Kidz. U intervjuu za BBC kazala je kako su joj drugi glumci izgovarali rečenice, a ona ih je imitirala.

"Nisam znala čitati i bilo je teško za petogodišnju djevojčicu da čita scenarij. Svi koji su radili na crtanom filmu Pepa su mi pokazivali kako žele da izgovaram rečenice i ja sam ih kopirala. Radili su izvanredan posao i naučili me da čitam", prisjetila se Bird.

Iako je odrasla i glas joj se promijenio, Bird i danas može glumiti četverogodišnju Pepu.

"Sada samu sebe uvjeravam da imam četiri godine kada radimo. Moram zvučati glasnije, dječije i piskavije kada pričam", kazala je.

Animirana serija prvi put je emitovana 2004. godine, a govori o svinji Pepi i njenoj porodici i prijateljima. Bird kaže kako se mnogo vezala za ovaj lik jer imaju dosta toga zajedničkog.

"Volimo se smijati i kikotati a mnogi mi kažu i da ličimo. Ona je dio mene i dio mene je u njoj. Bit ćemo najbolje prijateljice do kraja života", rekla je 15-godišnjakinja.

Bird živi na farmi s roditeljima, bratom i sestrom, te imaju dvije svinje kojima su dali ime Pepa i George, baš kao što se zovu likovi u crtanom filmu.

"Pepa prase" je otvorila i druga vrata ovoj djevojčici pa je do sada glumila u seriji "Doctor Who" i filmu "How I Live Now". Trenutno igra u seriji "So Sammy" na Disneyevom kanalu.