20. godišnjica
319

Haris Dubica snima dokumentarac o BH Fanaticosima, u filmu se pojavljuje i Barbarez

E.S.
Uspješni bh. reditelj s adresom u Švicarskoj Haris Dubica proteklih dana vrijedno radi na novom projektu. No, ovaj put nije riječ o novom muzičkom spotu, mada se Dubica još jednom našao iza kamera.

Dao je to naslutiti na fotografiji koju je objavio s popularnim nogometašem Sergejem Barbarezom, čime je zaintrigirao javnost da sazna o kakvoj saradnji je zapravo riječ.

Ipak, otkrio nam je Dubica da je kao dugogodišnji član popularnih BH Fanaticosa došao na ideju da snimi dokumentarni film o najvatrenijim navijačima reprezentacije BiH koja naredne godine obilježava dvadeset godina postojanja.

"Projekt smo započeli u februaru u Švedskoj, odnosno u Malmeu, na tradicionalnom turniru BH Fanaticosa gdje se sastaju navijači iz svih regija. Nadam se da ćemo snimanje završiti 2020. godine na evropskom nogometnom prvenstvu. Osim toga, pratimo kvalifikacije bh. reprezentacije u skoro svim sportovima. Do sada smo dokumentarac snimali u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Finskoj, Italiji te u Dubrovniku", kaže Dubica.

Osim članova BH Fanaticosa, u filmu će se, dodaje, pojavljivati i poznati sportisti među kojima je i Sergej Barbarez.

"Veoma mi je drago da su naše sportske legende pristale biti dio ovog projekta, naročito kad uzmemo u obzir da ih se većina ne voli eksponirati u javnosti poput Emira Spahića ili Sergeja Barbareza", ističe bh. reditelj.