Film/TV
0

''Happyness'' na prvom mjestu box-offica

Sarajevo-x.com
Zmajevi, pa čak najdraži svjetski pauk nisu spriječili Will Smitha, da bude na tronu prvog mjesta box-offica.

Drama o vezi oca i sina, ''The Pursuit of Happyness'', Sa Will Smithom i njegovim stvarnim sinom Jaden Christopher Syre Smithom, nalazi se na prvom mjestu američkog box-offica sa zarađenih 27 miliona dolara.

'“Happyness“ je priča o ocu koji zajedno sa svojim sinom postaje beskućnik.

Smithov film je zauzeo prvo mjesto, ispred fantazije o zamjevima ''Eragon'', koji je sa 23,45 miliona dolara zauzeo drugo mjesto i dječije bajke ''Charlotte's Web'', koji se sa 12 miliona dolara nalazi na trećem mjestu.

Film koji je zauzimao prvo mjesto proteklog vikenda, Mel Gibsonova saga o Majama ''Apocalypto'', pao je na šesto mjesto.

''Charlotte's Web'' je imao razočaravajuće otvaranje sa obzirom da se radi o animaciji gdje su glasove dali Julia Roberts, Robert Redford i Oprah Winfrey, a radi se o klasičnoj bajci o pauku koji postaje najbolji prijatelj usamljenoj svinji.

Filmovi, kao što su mjuzikl ''Dreamgirls'' sa Jamie Foxxom, Beyonce Knowles, Eddie Murphyem i Jennifer Hudson, te posljednja zajednička saradnja Georga Clooneya i Stevena Soderbergha ''The Good German'', otvorena je u ograničenom broju kina, tako da njihovi rezultati nisu meritorni za box-office. Ovi filmovi će dobiti svoju pravu premijeru u narednom periodu.

Prvih deset mjesta box-offica za ovaj vikend su:

  1. "The Pursuit of Happyness''
  2. "Eragon''
  3. "Charlotte's Web''
  4. "Happy Feet"
  5. "The Holiday"
  6. "Apocalypto"
  7. "Blood Diamond"
  8. "Casino Royale"
  9. "The Nativity Story"
  1. "Unaccompanied Minors"