Kino Apolo
0

"Haos u Bangkoku" na repertoaru od 26. januara

Sarajevo-x.com
Od ponedjeljka 26. januara, Tropik film & video na repertoaru kina Apolo predstavlja indie triler "Haos u Bangkoku". Film će se prikazivati u redovnim termina od 18 i 20 sati. Naslovnu ulogu, te ulogu producenta filma ostvario je višestruko nagrađivani glumac Nicolas Cage.

U životu anonimnog ubice nešto se neočekivano dogodi kad otputuje na Tajland završiti seriju naručenih ubistava. Joe (Nicolas Cage), nemilosrdni ubica koji u Bangkoku treba ubiti četiri neprijatelja okrutnog zločinačkog šefa Surata. On unajmi Konga (Shahkrit Yamnarm), uličnog propalicu i džeparoša da obavi za njega neki posao s namjerom da ga ubije na kraju zadatka. Ali usamljenik Joe se nađe u poziciji mentora mladiću, te se istovremeno uvuče u romantičnu priču s djevojkom iz lokalne prodavnice. Pod utjecajem ljepota Bangkoka, Joe započinje sumnjati u svoju izoliranost, baš kad Surat odluči da je vrijeme da očisti kuću.

Režiseri Oxide Pang i Danny Pang (The Eye) daju vrlo eksplozivnu sliku podzemlja Bangkoka, osvijetljenu neonom i nasiljem. U ovom adrenalinskom trileru glume Nicolas Cage (Ghost Rider), Charlie Young (Seven Swords), Shahkrit Yamnarm (Belly of the Beast) i Dom Hetrakul (Sniper 3). Film je producirao Jason Shuman, William Sherak, Nicolas Cage i Norm Golightly. Andrew Pfeffer, Derek Dauchy, Denis O’Sullivan i Ben Waisbren su izvršni producenti.