Kraj špekulacijama
0

Hadžifejzović: "100 posto sam napustio Hayat!"

Sarajevo-x.com
Nakon što je sarajevski časopis Maxi u najnovijem izdanju objavio članak o tome kako će Senad Hadžifejzović ipak 9.januara nastaviti raditi Centralni dnevnik na Hayat TV, demanti stižu od nekoliko njegovih bliskih prijatelja. Ugledni bh. novinar je preko posrednika za Sarajevo-x.com rekao "da je 100 posto napustio Hayat, i da je to i definitivno i službeno".

Prema riječima Hadžifejzovićevih bliskih prijatelja i saradnika, on je bio izuzetno ljut zbog članka koji se pojavio u časopisu Maxi jer sve napisano praktično predstavlja laž.

Naime, saznajemo da je Hadžifejzović već odjavljen sa Hayata i da će u roku od nekoliko dana podići svoju radnu knjižicu, te time i formalno okončati svoju vezu sa ovom TV kućom.

Hadžifejzović je demantirao da je ikada u skorije vrijeme pio kafu sa svojim nekadašnjim direktorom, vlasnikom Hayat Tv Elvirom Švrakićem te da je postignut bilo kakav dogovor o nastavku saradnje, kazali su nam njemu bliski izvori.

Također saznajemo da je on mišljenja da se radi o smišljenoj javnoj manipulaciji njegovim imenom a radi ostvarivanja konkretne materijalne koristi s obzirom da je Centralni dnevnik, kao jedna od nekoliko najgledanijih emisija u državi, privlačio izuzetnu pažnju oglašivača.

Senad kao 'zlatna koka'

Naime, časopis Maxi je u svome posljednjem izdanju objavio da 'zlatna koka ostaje u Hayatovom jatu', odnos da Hadžifejzović ostaje urednik i voditelj Centralnog dnevnika koji se navodno počinje emitirati 9.januara. U članku se navodi i to da je Hadžifejzović pio kafu na sarajevskoj Baščaršiji sa direktorom i vlasnikom Hayata Elvirom Švrakićem 'u ležernoj atmosferi'.

Navodno je sukob zbog odlaska Marjana Mijajlovića, kojeg je Hadžifejzović doveo na Hayat, izglađen jer, piše Maxi, Švrakić nije znao šta se dešava u redakciji Sportskog programa odnosno da su kolege degradirale i stalno ponižavale poznatog sportskog novinara.

Međutim, priča o Senadovom povratku na Hayat po svemu sudeći apsolutno nije tačna i klasična je manipulacija, kako kažu Senadovi najbliži prijatelji u razgovoru za Sarajevo-x.com.

Ona je vjerovatno plasirana u kontekstu brojnih najava bh. dijaspore sa svih svjetskih kontinenata da počinje otkazivati pretplatu na satelitske kartice Hayat TV, a što se kroz brojne komentare i forumske rasprave, povlačilo i na našem portalu.

Takve najave na masovnoj osnovi stigle su iz bh. dijaspore u Australiji i Sjevernoj Americi upravo zbog ukidanja Centralnog dnevnika koji je bio najomiljeniji sadržaj Hayatovog satelitskog programa.

Kako doznajemo, Senad Hadžifejzović se trenutno odmara i priprema za neke nove angažmane, o kojima će se znati u vrlo skoro vrijeme. Prema nezvaničnim najavama od njemu bliskih ljudi, radiće se o iznenađenju za mnoge u BiH.