Film/TV
0

Gwen Stefani kao prva platinasta plavuša

Klix.ba
Gwen Stefani, koja je već dugo planirala lansirati glumačku karijeru, konačno je pronašla idealnu ulogu koja će odgovarati njenom imageu.

Pjevačica No Doubta će u filmu Martina Scorsesea glumiti starletu koja je prva započela ludilo platinastih plavuša. Naravno, radi se o Jean Harlow. Film je o životu Howarda Hughesa, a nosi naziv The Aviator, u kojem naslovnu ulogu tumači Leonardo DiCaprio.

Miramax je potvrdio da je uloga povjerena Gwen Stefani, ali pošto ugovor još uvijek nije potpisan, filmska kompanija neće objaviti da je Gwen prihvatila ulogu. Međutim, mediji već izvještavaju da je Stefani prihvatila ulogu i da će snimanja početi u augustu u Montrealu. Film je o životu tajkuna Howarda Hughesa, hollywoodskog filmskog producenta koji je lansirao karijere nekih starleta, dok je s nekima samo spavao. Tu su, između ostalih, spadale i Ava Gardner i Katherine Hepburn. Karijeru je počeo produkcijom melodrame Hell's Angels koja je u početku bila nijemi film, ali je zatim postala jedan od prvih zvučnih filmova. U njemu je glumila tada 18-godišnja Jean, što je bila njena prva uloga koja ju je i proslavila. Hughes je kasnije producirao filmove kao što su The Front Page, Flying Leathernecks i originalni Scarface iz 1932. godine. U filmu će Katherine Hepburn glumiti Kate Blanchett, a Kate Beckinsale je dobila ulogu Ave Gardner. Jedino što je upitno je kako će, inače veoma ravna Gwen Stefani, savršeno odglumiti Jean koja je inače bila poznata po svom poprsju.