Od četvrtka
7

"Grozan ja 3", "Kuća sreće" i "Legenda o Tupacu" u Cinema Cityju

Na repertoaru sarajevskog multipleksa Cinema City od 29. juna do 5. jula 2017. naći će se tri nova filma.

Svjetska premijera komedije "Kuća sreće" (The House) govori o Scottu (kojeg glumi Will Ferrell), čovjeku koji nagovori svoje prijatelje da organizuju ilegalni kasino u svom podrumu nakon što su on i njegova supruga Kate (Amy Poehler) potrošili svu ušteđevinu na kćerkin fakultet.

"All Eyez on Me: Legenda o Tupacu Shakuru" je biografija, drama režisera Bennyja Booma u kojoj glume Demetrious Shipp Jr., Danai Gurira, Kat Graham i drugi.

Film donosi istinitu, neispričanu priču o produktivnom reperu, glumcu, pjesniku i aktivistu Tupacu Shakuru. Film prati Shakura od njegovih mladih dana u New Yorku do vremena kad je postao jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih glasova na svijetu prije svoje prerane smrti u dobi od 25 godina.

Uprkos svim neprilikama, Shakurov sirovi talent, moćni tekstovi i revolucionarni um tjerali su ga naprijed te je postao kulturna ikona čije naslijeđe i dalje raste dugo nakon njegova odlaska...

"Grozan ja 3 3D", animirana avantura originalnog naziva "Despicable Me 3" traje 90 minuta, a glasove posuđuju Nebojša Dugalić, Mina Lazarević, Tinja Damnjanović i drugi.

Avanture Grua, Lucy, njihovih predivnih kćerkica Margo, Edith i Agnes te Malaca u filmu "Grozan ja 3". Steve Carellu i Kristen Wiig se pridružuje Trey Parker, koautor globalnog fenomena "South Park" i brodvejskog hita "Knjiga mormona". Parker pozajmljuje glas negativcu Balthazaru Bratu, nekadašnjoj dječijoj TV zvijezdi. On je postao opsjednut likom koji je tumačio '80-ih i ispostavit će se da je najstrašniji Gruov neprijatelj dosad.