{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Grbavica" Jasmile Žbanić kandidat BiH za Oscara

F
FENA
26.8.2006. u 15:04
0
0
"Grbavica" Jasmile Žbanić kandidat BiH za Oscara
0
"Grbavica" Jasmile Žbanić kandidat BiH za Oscara
U organizaciji Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine u subotu je organizovano glasanje za izbor filma koji će u ime toga udruženja biti predložen za nominaciju za nagradu Američke filmske akademije - Oscar.
Predloženi su bili filmovi "Grbavica" Jasmile Žbanić, "Nebo iznad krajolika" Nenada Đurića i "Nafaka" Jasmina Durakovića.

Duraković i Đurić su odustali od kandidature, tako da je jednoglasno u ime Udruženja filmskih radnika BiH nominiran film Jasmile Žbanić "Grbavica".

Riječ je o filmu koji je nakon nekoliko prikazivanja postigao značajan svjetski uspjeh. Između ostaloga, dobitnik je Zlatnog medvjeda za najbolji film na ovogodišnjem Berlinalu.

Jasmin Duraković, reditelj filma "Nafaka", govoreći o odustajanju od kandidature, rekao je da je u ovom trenutku njemu najvažnije da je film primljen kod publike. Kako Duraković kaže, u ovom trenutku i nisu spremni za utrku za Oscara jer su pred ekipom i producentima filma brojne obaveze, poput distribucije... Duraković je kazao da će iduće godine njegov film biti spreman da se ponovo kandiduje za nominaciju Udruženja filmskih radnika BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: