Počinje devetog maja
49

"Grandpa Guru" u službenoj selekciji jubilarnog 50. Seattle International Film Festivala

I. S.
Dokumentarni film "Grandpa Guru" reditelja Silvija Mirošničenka, službeno je odabran za sudjelovanje na 50. jubilarnom Seattle International Film Festivalu koji će se održati od devetog do 19. maja u Seattleu.

"Grandpa Guru" je portretni dokumentarac koji eklektičnim stilom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock, s posebnim naglaskom na zanimljiv život, muziku i umjetnost njihova pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.

U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jellu Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti muzikom.

Ovo je priča o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.

"Nakon premijere na ZagrebDoxu, 'Grandpa Guru' nastavlja svoj filmski put i iznimno smo sretni da imamo čast sudjelovati na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Seattle i prikazati naš film u gradu koji predstavlja simbol alternativne muzike i slobodne umjetnosti u SAD-u", rekao je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.

Reditelj i scenarist Silvio Mirošničenko te producent i scenarist Sanjin Hasanefendić donose ovu emotivnu osobnu dokumentarnu priču u produkciji Udruge za razvoj kulture Točka kulture i uz koprodukciju sa sarajevskim Udruženjem SCENA i koproducenticom Amirom Kudumović.