Film "Poor Things"
7

Gotički stil i nova boja kose: Slavna oskarovka u novoj ulozi izgleda gotovo neprepoznatljivo

L. R.
Emma Stone (Foto: Twitter)
Emma Stone (Foto: Twitter)
Holivudska glumica Emma Stone glumi u novom filmu reditelja Yorgosa Lanthimosa, a njena promjena izgleda privukla je brojne reakcije.

Naime, slavna oskarovka je promijenila svoju prepoznatljivu narandžastu boju kose u crnu boju kako bi izgledala što realističnije za novu ulogu koja zahtijeva gotički stil u novom filmu "Poor Things".

Fotografije koje su pojavile na društvenim mrežama iznenadile su brojne fanove, koji nisu odmah shvatili o kome se radi. U prvom kratkom teaseru za film, Stone luta, pleše i trči kroz prirodu.

Na novim fotografijama Stone nosi kraću crnu haljinu s dugmićima. Haljina ima bijeli ovratnik u stilu Wednesday Addams. Boju obrvu je također prilagodila novoj boji kose. Što se tiče njene šminke, ona u novom filmu nosi svijetli puder i ružičasto sjajilo za usne.

Film u kojem Stone glumi je nadrealistička, naučno-fantastična romantična komedija u režiji Yorgosa Lanthimosa, a temeljen je na istoimenom romanu Alasdaira Graya iz 1992. godine. Glumit će ulogu Belle Baxter, ženu koju je naučnik Godwin Baxter vratio u život, a kojeg glumi Willem Dafoe. U američkim kinima premijerno će biti prikazan 8. septembra ove godine.