Legendarni Čombe
18

Gost večerašnjeg Postcasta je Miraj Grbić: Govorit će o Hollywoodu, sarajevskoj Akademiji i Nemogućoj misiji

S.H.P.
U večerašnjoj epizodi Postcasta u 20:30 sati moći ćete uživati u intervju s bh. glumcem Mirajom Grbićem. On će iz Los Angelesa s Tarikom Džinićem, razgovarati o Mirajevoj karijeri, obrazovanju na Akademiji, profesorskom poslu, televizijskim i filmskim projektima.

Miraj Grbić bosanskohercegovački je pozorišni, televizijski i filmski glumac. Predavač je na New York Film Academy u Los Angelesu.

Završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu i jedan je od naših najrespektabilnijih glumaca.

Glumio je u serijama poput "Ruća vjetrova", "Lud, zbunjen, normalan", "Crna hronika", "Viza za budućnost", te filmovima "Halimin put", "Larin izbor: Izgubljeni princ", "Body Complete", "Nemoguća misija: Protokol duh", "Little hands", "Duhovi Sarajeva", "Teško je biti fin", "Ljeto u zlatnoj dolini" i mnogim drugim.

Osim u domaćim filmovima, Miraj Grbić se pojavljivao i u hrvatskim, makedonskim, njemačkim, italijanskim, poljskim, irskim, turskim, austrijskim i američkim filmskim produkcijama.

Od 2010. do 2014. godine bio je glavni vokal pop-rock benda Karne, koje ju je on formirao zajedno sa Goranom Navojcem i Feđom Isovićem. 2012. godine izdali su za sada svoj jedini album, zvan "Diktatura amatera".