Film/TV
0

"Gorčina osvete", "Kung fu panda 3" i "Pad Londona" na programu Multiplexa Ekran

Klix.ba
Multiplex Ekran Zenica
Multiplex Ekran Zenica
Nova filmska sedmica donosi bh. ostvarenje Damira Pirića “Gorčina osvete” i povratak animirane franšize “Kung Fu Panda 3 3D”, kao i nastavak svjetskog hita sa Gerard Butlerom u naslovnoj ulozi u akcionom trileru “Pad Londona”.

Pad Londona

Tajni agent Mike Banning je ponovo preuzeo zaštitu predsjednika Sjedinjenih američkih država, ali ovoga puta u Londonu. Povod posjete Londonu je sprovod britanskog Premijera koji je umro pod čudnim okolnostima. Na njegovom sprovodu će biti najveće svjetske vođe. No, ono što počinje kao najsigurniji događaj, pretvara seusmrtonosnu zamku za ubojstva najmoćnijih svjetskih lidera. Samo tri osobe mogu zaustaviti veliku katastrofu:Predsjednik SAD-a, njegov glavni tajni agent te engleski MI-6 agent koji s pravom ne vjeruje nikome.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:30 sati

Kung Fu panda 3D

Povratak jedne od najuspješnijih animiranih franšiza na svijetu. Nastavljajući svoje legendarne avanture, neodoljiva,pomalo nespretna panda Po suočit će se sa dvije velike opasnosti. Kung fu majstor Po napokon će pronaći svog izgubljenog oca s kojim će poći na zabavno putovanje. Ono će ih odvesti u tajnovito selo, mali raj koji je dom brojnih urnebesno smiješnih pandi, jednako nestašnih i nespretnih kao što je i sami Po. Sreću i veselje narušit će im Kai, strašni zlikovac kojemu je namjera poraziti sve kung fu majstore u Kini.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00 i 19:15 sati

Subotom i nedjeljom od: 12:00, 14:00, 16:00 i 19:15 sati

Gorčina osvete

Bosanskohercegovački film "Gorčina osvete" je hommage kung fu filmovima 80-ih godina prošlog stoljeća i posvećen je obilježavanju 40 godina od smrti Bruce Lee-a (1973 - 2013). Bahrija, radnik u lokalnom caffe baru postaje slučajni svjedok pljačke banke i ubistva zaštitara. Već narednog dana, Bahriju zajedno sa suprugom ubija poznati kriminalac Vajs i to pred očima njegovog dvanaestogodišnjeg sina Zemira koji se spašava bijegom u obližnju planinu. Nakon nekoliko dana ekscentrični starac Smajo pronalazi umornog i iscrpljenog Zemira. Smajo živi samotnim životom visoko u bosanskim brdima gdje pručava kineske borilačke vještine i kinesku medicinu. Nakon što se oporavio Zemir ostaje da živi sa Smajom, uči i trenira Kung Fu i nakon 15 godina čudnim spletom okolnosti ponovo susreće ubicu svojih roditelja i kreće u osvetu.

Termini projekcija svaki dan od: 18:30 i 20:15 sati