Govorio o opasnostima AI
39

Glumac Stephen Fry pao s pozornice visoke dva metra, hitno je prebačen u bolnicu

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumac Stephen Fry hitno je prebačen u bolnicu nakon što je pao s pozornice na kojoj je držao govor o problemima koji bi se mogli javiti zbog umjetne inteligencije u sklopu festivala CogX u Londonu.

Dok je Fry izlazio s pozornice, navodno je pao s visine od dva metra, zadobivši ozljede rebara i noge te je prebačen u bolnicu na liječenje, izvijestio je Daily Mail.

"Izgledao je ozbiljno povrijeđen jer su ga odvezli u invalidskim kolicima", rekao je izvor za Daily Mail.

"Mislimo na njega i želimo mu brz oporavak. Otvorili smo vlastitu istragu i do tada nismo u mogućnosti dijeliti nikakve daljnje detalje", rekao je glasnogovornik CogX-a.

Tokom svog govora, Fry je upozorio na opasnosti umjetne inteligencije te je otkrio da je njegov glas nedavno korišten u jednom dokumentarcu. Tvorci dokumentarca su koristili umjetnu inteligenciju i zvučne knjige o Harryju Potteru kako bi imitirali glumčev glas.

"Nisam izgovorio ni jednu jedinu riječ u tom dokumentarcu, sve je to bio stroj. Da, to me šokiralo", izjavio je Fry. "Koristili su se zvučnim knjigama iz serijala Harry Potter, na kojima sam radio kao spiker, i AI je zahvaljujući tim podacima uspio imitirati moj glas."

"Zahvaljujući ovoj tehnologiji, moj glas su mogli staviti u bilo šta, od poziva u napad na parlament do teške pornografije, i sve to bez mog znanja i bez mog dopuštenja. A ovo što ste upravo čuli je napravljeno bez mog znanja. Čim sam to čuo, poslao sam dokumentarac svojim agentima s obje strane Atlantskog oceana i bili su bijesni - nisu imali pojma da je takvo nešto moguće", otkrio je glumac.