Zabavlja pratioce na FB
516

Glumac i radijski voditelj Malik Nišić: Još pamtim svoju prvu ulogu u predstavi "Mačak u čizmama"

E. Sk.
Davne 2000. godine kada je u Narodnom pozorištu Tuzla dobio ulogu u dječijoj predstavi "Mačak u čizmama" glumac Malik Nišić shvatio je da će pozorište biti njegova velika ljubav.

I bilo je tako dugo vremena, dok Malik nije preuzeo ulogu radijskog voditelja. Ipak, shodno novonastaloj situaciji i tmurnim danima u vrijeme pandemije koronavirusa, njegova osnovna misao je bila kako ljudima izmamiti osmijeh na lice. Posljednji mjesec Nišić pratioce na svojim društvenim mrežama zabavlja smiješnim videima koje snima, a njegova inspiracija su, kako kaže, aktuelna dešavanja.

"Malo smijeha u ovim tmurnim danima ne škodi nikome. U suštini, to je bio i jedni razlog zašto sam počeo snimati, jer smo prve dvije sedmice epidemije svi bili zatrpani raznim informacijama vezanim za koronavirus. Htio sam prije svega da zabavim svoje prijatelje i poznanike na Facebooku, međutim, neki moji videozapisi su otišli mnogo dalje. Inspiracija su mi aktuelna dešavanja, uglavnom neke teme iz svakodnevnice i situacije u kojima se pronalazimo. Snimao sam i ranije neke situacije, ali ne ovako često kao sada", kaže Nišić.

Biti radijski voditelj danas je, kaže nam, njegov prioritet, nakon sina Maka kojem posvećuje najviše vremena i pažnje.


"Zadovoljstvo je raditi ovaj posao. Nijedan dan nije isti i uvijek je zanimljivo. Trenutno osim radija nemam vremena ni za šta drugo, jer je ostatak dana moja glavna okupacija sin Mak koji uskoro puni dvije godine", govori Nišić.

Na pitanje hoće li se u budućnosti vratiti glumačkim obavezama, Malik kaže da nije jedan od onih koji planira, ali da će rado prihvatiti prilike koje mu se ukažu na daskama koje život znače.

"Za sada mi snimanje ovih kratkih videopriča služi kao jedan dobar ispušni ventil kada se zaželim uloga. Što se tiče budućnosti, zaista ne znam. Najbolje stvari se dogode spontano pa neka tako bude", poručuje Nišić.