Film/TV
44

Glumac Bora Todorović u komi

Klix.ba
Bora Todorović (Foto: Blic.rs)
Bora Todorović (Foto: Blic.rs)
Srbijanski glumac Bora Todorović (84) nalazi se u kritičnom stanju u Kliničkom centru Srbije.

Kako Blic saznaje, poznati glumac je nedavno operisao slijepo crevo, a u procesu oporavka mu je pozlilo i trenutno se nalazi u komi.

"Operacija slijepog creva je protekla sasvim u redu, ali on se nekoliko dana kasnije požalio na bolove i odjednom mu je pozlilo. Ljekari su ga operisali i konstatovali da je imao moždani udar", kaže za Blic izvor iz Kliničkog centra Srbije. Tokom jučerašnjeg dana Bora Todorović se nije budio iz kome.

Inače, prije operacije slijepog creva ovaj vrsni glumac je viđen na javnim manifestacijama gdje ništa nije upućivalo na to da ima zdravstvenih problema.

Kada je profesija u pitanju, Todorović se posljednjih godina povukao sa filmske i pozorišne scene, a u medijima se rijetko pojavljivao.

"Što se tiče glume, prestao sam. Ne mogu više. Dosta je. Ne da ne mogu fizički i mentalno, nego mi je, pravo da vam kažem, malo dosadilo. Dugo sam u tom poslu i vidim da neki lijep život prolazi pored mene. Ovako sam samo fokusiran na to. A tu sam neki put zadovoljan, neki put nezadovoljan... A nije ni pristojno više, pravo da vam kažem. Dosta je bilo, i previše. Nemam neki naročiti motiv", izjavio je Bora Todorović prije nepune dvije godine.