|

Glumac Bora Todorović će biti kremiran

Glumac Bora Todorović će biti kremiran
26
S
SRNA
8.7.2014. u 13:34
13
komentara
26

dijeljenja
Glumac Bora Todorović će biti kremiran Bora Todorović (Foto: Blic.rs)
Komemoracija glumcu Bori Todoroviću bit će održana u četvrtak, 10. jula, u 13.00 sati u pozorištu "Atelje 212", a kremacija istog dana u 16.00 sati na Novom groblju u Beogradu.
Na komemoraciji će govoriti Emir Kusturica, Jelisaveta Seka Sablić, Voja Brajović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Mira Banjac, Branka Petrić, Milena Dravić, Duško Kovačević, Branislav Lečić, Ivana Dimić i Dejan Mijač, objavljeno je na sajtu "Ateljea 212".

Bora Todorović, jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji, preminuo je jučer u 84. godini u Kliničkom centru Srbije u Beogradu.

Velikan srpske glumačke scene ostvario je niz značajnih filmskih, pozorišnih i televizijskih uloga. Ostat će upamćen po ulogama u filmovima "Maratonci trče počasni krug", "Balkan ekspres", "Dom za vešanje" i "Profesionalac".

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada - osvojio je Sterijinu nagradu za ulogu u predstavi "Maratonci trče počasni krug", nagradu Ćuran za uloge u predstavama "Maratonci trče počasni krug", "Mrešćenje šarana", "Pseće srce", "Lari Tompson - tragedija jedne mladosti", nagradu "Zoranov brk" za ulogu u predstavi "Povratak", nagradu Pavle Vujisić za životno djelo i Gran pri za ulogu u "Profesionalcu" u Kanu.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...