Napad na umjetnike
3

Glumac Ammar Mešić o jezivom propagandnom snimku: Ovo je možda najava da ćemo dobiti otkaz

I. S.
Foto: Instagram/ammarsadvam
Foto: Instagram/ammarsadvam
Glumac Ammar Mešić komentarisao je jezivi propagandni snimak u kojem je stavljena meta na čelo umjetnicima koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja".
"Volio bih da živim u zemlji u kojoj nikome neće biti ugroženo pravo na sopstveno mišljenje, dostojanstvo, lični integritet i egzistenciju zbog ličnih i političkih stavova", započeo je

Dodao je kako misli da se upravo to događa glumcima u Srbiji.

"Ovaj spot može da bude poziv na linč, a može da bude i najava da ćemo biti spriječeni da dalje radimo svoj posao i od svog rada živimo. U prijevodu 'dobiti otkaz' i samim tim dovesti u pitanje egzistencijalno stanje mnogih porodica. Šta god da je, siguran je znak da moramo čuvati jedni druge i biti složni u narednom periodu", napisao je.

Propagandni snimak Vučićevih pristalica usmjeren protiv umjetnika koji se zalažu za građansku Srbiju je šokirao javnost.

"Glumci koji su uhljebljeni na projekte Telekoma, odnosno državnom budžetu i privatne kompanije Pink pozivaju na antidemokratske metode rušenja države i ustavnog poretka te anticivilizacijske i nezakonite akte protiv TV Pink ili direktno učestvuju u ovakvim činovima", navedeno je.

Nakon ovog skandaloznog uvoda smjenjuju se fotografije glumaca koji se bore za građansku Srbiju. Pored Ammara Mešića, u videu su prozvani i Branislav Trifunović, Hana Selimović, Miodrag Dragičević, Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Gorica Popović, Nikola Đuričko, Tamara Dragičević, Nataša Ninković, Nikola Kojo, Milan Marić, Sergej Trifunović, Seka Sablić...