"Don't Look Up"
41

Gledaoci vjeruju da je u novom Netflixovom hitu prikazan hrvatski grad

I. S.
Foto: YouTube/screenshot
Foto: YouTube/screenshot
Film "Don't Look Up", u kojem glume Lenardo DiCaprio i Jennifer Lawrence, prikazuje se od početka decembra u odabranim kinima. Na Netflixu je objavljen prije tri dana, a mnogi gledaoci vjeruju da je u jednoj sceni prikazan hrvatski grad.
Naime, riječ je o sceni u kojoj kometa pada na zemlju. Prikazano je više lokacija, a za jednu od njih gledaoci smatraju da je riječ o Zadru, odnosno o spomeniku Pozdrav Suncu.
Ova instalacija sastoji se od 300 ploča postavljenih u kamenu rivu u obliku kruga promjera 22 metra. Osmislio ju je arhitekt Nikola Bašić. Ploče danju upijaju sunčevu energiju, a noću se prikupljena energija pretvara u svjetlosne efekte.

Inače, film je režirao Adam McKay, a DiCaprio i Lawrence glume astronome koji pokušavaju upozoriti čovječanstvo na približavanje komete koja će uništiti Zemlju.

Uloge su ostvarili i Rob Morgan, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Himesh Patel, Melanie Lynskey, Michael Chiklis, Tomer Sisley, Cate Blanchett i Meryl Streep.