BKC Sarajevo
8

Glavni box office 25. SFF otvara se ujutro, najsretniji mogu osvojiti karte

L. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Od sutra u 10 sati s radom počinje glavni box office za prodaju ulaznica 25. Sarajevo Film Festivala, a oni najsretniji i ove godine će moći osvojiti karte za projekcije. Direktor SFF-a Mirsad Purivatra danas je obišao festivalske lokacije sa načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem.
Glavni box office nalazi se u Bosanskom kulturnom centru (BKC, Branilaca Sarajeva 24). I ove godine Sarajevo Film Festival nagrađuje svoju publiku: prvih 10 kupaca na poklon će dobiti po 10 ulaznica gratis kao i plakat ovogodišnjeg Festivala koji se održava pod motom "Sarajevo mon amour" (Sarajevo ljubavi moja).

Radno vrijeme Box Officea: 9. i 10. augusta od 10 do 19 sati, 11. i 12. augusta od 12 do 16 sati, od 13. do 15. augusta od 10 do 19 sati, a za vrijeme Festivala, od 16. do 23. augusta, od 8:30 do 22 sata. Ulaznice je moguće kupiti i online putem.

Finaliziraju se i posljednje pripreme festivalskih lokacija. Danas je u Ljetnom kinu Raiffeisen podignuto najveće kino platno u regiji. Gledanje filmova iz programa Open Air pod vedrim nebom, gdje se svake festivalske večeri okupi više od 3000 filmskih zaljubljenika, poseban je doživljaj.