"The Monument´s Men"
6

George Clooney želi da Dujardin i Blanchett glume u njegovoj drami

Klix.ba
George Clooney (Foto: Arhiv/AFP)
George Clooney (Foto: Arhiv/AFP)
Glumac i režiser George Clooney nagovara oskarovce Jeana Dujardina i Cate Blanchett da glume u njegovom novom poduhvatu kao scenariste i režisera drame o Drugom svjetskom ratu "The Monument´s Men", piše filmski magazin The Wrap.

Zvijezda filma "The Artis" i prvi Francuz koji je osvojio Oscara za najboljeg glumca, Dujardin, je dobio ponudu za ulogu u filmu koji govori o grupi muškaraca i žena koji rizikuju svoje živote kako bi pronašli Nazisovo ukradeno umjetničko djelo tokom ratnog konflikta i spriječili njegovo uništavanje. Blanchett bi trebala glumiti Rose Valland, profesoricu historije umjetnosti i članicu francuskog otpora.

Clooney bi igrao ulogu američkog vojnog oficira i konzervativca Georga Stouta koji je pocijepao ovo umjetničko djelo na hiljade komada.

Clooneyjev film je baziran na knjizi Roberta Edsela "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History" i bit će sniman u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj i Engleskoj na proljeće.

Ovaj američki gulmac se već okušao kao scenarista i režiser u filmu iz 2011. godine "The Ideas of March", političkom tirleru, a koproducenti su bili Grant Heslov i Beau Willimon.