15. sezona "Hitne službe"
0

George Clooney se vraća u "ER"?

Sarajevo-x.com
Producenti američke dramske serije "ER" nadaju se da će nagovoriti megazvijezdu Georgea Clooneya da se vrati u posljednju sezonu spomenute serije i prihvati da još jednom zaigra lik zavodljivog doktora Rossa, prenosi Reuters u utorak.

Naime, producent serije čija radnja se vrti oko života doktora i pacijenata hitne službe bolnice County General Hospital, David Zabel, otkrio je američkim medijima da su već sve pripreme urađene za petnaestu sezonu serije, uključujući i obrade likova dr. Ross, dr. Green, dr. Weaver i sestre Carol Hathaway koju je igrala Julianna Margulies.

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti nagovoriti sve glumce koji su napustili seriju ranije da se u posljednjoj petnaestoj sezoni ipak vrate. Stvarno smo napisali dobre priče za svaki lik koji je obilježio seriju", rekao je Zabel.

Američki glumac Anthony Edwards, koji je u seriji igrao lik dr. Marka Greena koji je u seriji umro od karcinoma mozga, već je pristao da glumi u scenama prisjećanja njegovih kolega u novoj sezoni serije. Zvijezde 'povratnici' su i Laura Innes (dr.Weaver), Paul McCrane (dr. Romano) i Noah Wyle (dr. John Carter).

Međutim, četrdesetsedmogodišna zvijezda filmova "Okeanovih 12" te "Od sumraka do zore" i dalje ne popušta nagovorima i iskušenju da se vrati u seriju.

"George Clooney javno poručuje da se ne vraća u seriju. To je nešto što je već uradio, a i zauzet je snimanjem filmova", poručio je publicista 'vječitog neženje Hollywooda' Stan Rosenfield.

Megapopularna američka dramska "ER" bila je najgledanija serija u SAD-u nekoliko godina. Posljednja epizoda petnaeste sezone serije, koja bi trebala trajati puna dva sata sa čak 60 minuta podsjećanja, najavljena je za maj 2009. godine.