Film/TV
196

George Clooney i Julia Roberts taoci uživo pred kamerama

Klix.ba
Napeti akcioni triler "Igra novca" dvostruke oskarovke Jodie Foster ovog proljeća stiže u bh. kina.

Lee Gates je bombastični televizijski voditelj kojeg je njegova vlastita popularna emisija o finansijama praktično pretvorila u čudotvorca s Wall Streeta. Čini se da Gates ne može pogriješiti u svojim predviđanjima cijena dionica pa u svom televizijskom showu gledateljima savjetuje šta, kako i kada prodati i/ili kupiti.

Međutim, nakon što svima preporuči kupovinu visoko-tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, Lee Gates i njegova producentica Patty Fenn postat će žrtve do zuba naoružanog bijesnog investitora uživo pred kamerama. Dok se sve odvija u stvarnom vremenu, Gates i Fenn morat će pronaći način kako preživjeti, ali i istovremeno pokušati razotkriti istinu iza velike finansijske laži.

Ovog nam proljeća na kinoplatna stiže napeti akcioni triler "Igra novca" (Money Monster) koji je ispred, ali i iza kamere okupio vrhunsku filmsku ekipu. U glavnim ulogama pojavljuju se dobitnici Oskara George Clooney (Syriana) i Julia Roberts (Erin Brockovich), a redateljsku palicu preuzela je dvostruka dobitnica Jodie Foster (Optužena i Kad jaganjci utihnu). U ostalim ulogama pojavljuju se dobitnik nagrade BAFTA Jack O'Connell (Unbroken), Dominic West (Žica), Emmy Giancarlo Esposito (Na putu prema dole), Chris Bauer i mnogi drugi.

Ovim putem predstavljamo vam prvu kino najavu za "Igru novca", film čija se radnja na prvi pogled vrti oko talačke krize, ali koji zapravo govori o nečem puno mračnijem: na koji način uopće dolazi do finansijske krize i kako ona utiče na obične ljude. Jedna od najvećih zanimljivosti vezana za film svakako je činjenica što se njegov scenarij 2014. godine nalazio na tzv. crnoj listi - holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani (nešto slično u novije vrijeme dogodilo se i s filmom "Ritam ludila" koji je u na kraju postao kino hit i pokupio čak tri Oscara).

Akcioni triler "Igra novca" u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH u kina stiže početkom juna.