Omiljeni animirani mačak
0

Garfield se u velikom stilu vraća na filmska platna: Od 23. maja i u bh. kinima

L. R.
Garfield (Foto: Press)
Foto: Press
Prema likovima koje je osmislio legendarni Jim Davis, u bh. kina 23. maja stiže nova dugometražna animirana ekranizacija stripa "Garfield".

"The Garfield Movie" će se u bh. kinima prikazivati u originalnoj i sinhronizovanoj verziji u kojoj je glasove glavnim karakterima posudila plejada sjajnih glumaca i popularnih javnih ličnosti iz regiona.

Gotovo 20 godina nakon izlaska prvog igranog filma, omiljeni narandžasti mačak koji voli lazanje vraća se na velika platna u režiji Marka Dindala.

Kada je počeo da crta i piše Garfielda, Jim Davis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lijenom i samoživom, ali vrlo inteligentnom mačku konačno donijeti pravi uspjeh. Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija, strip je debitovao 19. juna 1978. godine i poslije samo tri godine, Garfielda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. godine imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom svijeta i trenutno drži Guinnessov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

U novoj komediji, nakon što se njegov divan, opušten i sit život s Johnom i Odiem potpuno promjeni kada ga posjeti njegov otac Vic, Garfield s njim kreće u avanturu gdje će naučiti nešto potpuno neočekivano.

Porodični animirani film jednostavno nazvan "The Garfield Movie" već je svojim najavama osvojio fanove svih generacija širom svijeta sa sjajnom glumačkom postavom u kojoj je Chris Pratt posudio glas Garfieldu, a tu su i Samuel L. Jackson kao njegov otac Vic te Hahnah Waddingham, Wing Rhames i Nicholas Hoult kao Jon Arbuckle. Scenario potpisuje nagrađivani David Reynolds ("Potraga za Nemom" i rad na filmskom serijalu "Priča o igračkama"), a rediteljsku palicu drži Mark Dindal (crtani mjuzikl "Cats Don't Dance" i animirani film "Chicken Little").

Na veliku radost najmlađih, "The Garfield Movie" će biti prikazivan i u sinhronizovanoj formi. Glasove glavnim karakterima u ovom zabavnom i opuštenom animiranom filmu posuđuje plejada velikih glumačkih imena i popularnih javnih ličnosti iz regiona.

Glumce predvode Filip Riđički i Gordan Kičić koji su posudili glas Garfieldu te Ljubomir Kerekeš, Ognjen Radivojević, Slavko Sobin, Tamara Dragičević, Ana Begić, Jadranka Đokić, Stefan Vukić, Marko Petrić, dok od javnih ličnosti izdvajamo pjevače, Marka Kona, Davora Gobca i ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske na Eurosongu Baby Lasagnu, komičare Gorana Vinčinća i Sandru Silađev te popularne youtuberke Djixx i Kikastudio.

Nakon svjetske premijere održane u Los Angelesu uz prisustvo zvijezda nove ekranizacije, tokom proteklog vikenda održane su premijere filma Garfield u Zagrebu i Beogradu u prepunim dvoranama na oduševljenje mališana i roditelja koji su jednako uživali u avanturama nestašnog mačka i njegovih prijatelja.

Ove sedmice Garfield stiže i u sva bh. kina 23. maja ove godine u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH a bit će prikazivan i u originalnoj verziji u kojoj mogu uživati i odrasli fanovi Garfielda. Do tada ćete svi imati vremena spremi i lazanje onako kako ih ovaj mrgud voli i svoje mališane upoznati s novim, a opet kultnim junakom.