Novi projekat
11

"Game of Thrones" stiže na Broadway: Autor George RR Martin priprema predstavu zasnovanu na seriji

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američki pisac i televizijski producent George RR Martin priprema posebno izdanje serije "Game of Thrones" koju će predstaviti u novom svjetlu - u obliku pozorišne predstave namijenje za Broadway.
The Hollywood Reporter je u srijedu ekskluzivno objavio kako je scenska predstava zasnovana na svijetu koji je kreirao George RR Martin zvanično u pripremi.

Informacije o novom projektu tvorca popularne serije stižu samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je Martin potpisao višemilionski ugovor sa HBO produkcijom.

Predstavu će režirati reditelji Simon Painter i Tim Lawson, u partnerstvu s Kilburn Liveom, a pratit će Martinovu priču, koji će sarađivati s nagrađivanim dramaturgom Duncanom MacMillanom i hvaljenim rediteljem Dominicom Cookeom.

Premijera predstave je planirana za New York, a također želja kreatora je da se prikaže i u Londonu, ali i u Australiji. Očekuje se da će biti spremna 2023. godine.

Produkcija uključuje jedinstveni element priče koji bi trebao privući veliku pažnju obožavatelja jer će vratiti nekoliko najomiljenijih likova iz serije.

Još neimenovana predstava smeštena je u ključni trenutak u historiji Westerosa, Veliki turnir u Harrenhalu, takmičenje koje se odigralo samo 16 godina prije događaja u samoj seriji.

"Predstava će publiku prvi put odvesti dublje iza kulisa važnog događaja koji je prethodno bio obavijen velom tajne", piše u službenom opisu predstave, te se dalje pojašnjava: "Uz mnoge bitne i poznate likove iz serije, produkcija će se pohvaliti pričom usredotočenom na ljubav, osvetu, ludilo i opasnosti bavljenja proročanstvom, u procesu otkrivanja tajni i laži koje su samo nagoviještene do sada".