Film/TV
0

Game Of Thrones: Otkriveni kompjuterski trikovi koji su korišteni za Hardhome bitku

Klix.ba
Niti jedan od pripadnika Divljaka nije povrijeđen tokom snimanja serije "Game of Thrones" (Igra prijestolja). Objavljeni su snimci sa snimanja iza scene koji pokazuju kako je uz pomoć kompjuterskih trikova urađena borba Hardhome.

Epohalna borba između Divljaka, Noćnih čuvara i Bijelih hodača bio je najambiciozniji dio snimanja serije i najuzbudljiviji za gledanje.

U osmoj epizodi sezone 5, Jon Snow i Giantsbane doveli su flotu brodova do posljednjeg garnizona Divljaka van zida kako bi ubijedili Slobodne ljude da otplove na jug prije nego bude kasno. Iako na snimku iza Noćnog kralja stoji vojska, to je samo kompjuterska varka.

U stvarnom snimanju učestvovao je daleko manji broj ljudi, a dodani su efekti kako bi se povećala masovnost. Iza svake scene stoji zeleni ključ u kojem se uz pomoć kompjuterskih programa "ukijavaju" elementi.

Osim savremenih tehnologija koriste se i stari trikovi poput lutki napunjenih tekućinama koje predstavljaju brutalno ubijene ljude.

Igra prijestolja dobila je najveće ocjene za scenske efekte i scenografiju za koju kažu da izgleda poput stvarne i fascinira gledaoce.