Box office
0

'Funny People' i 'sitnih' 23,4 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Holivudski glumac Adam Sandler proteklog vikenda doživio je najlošije otvaranje na sjevernoameričkom box officeu u proteklih pet godina sa filmom "Funny People". Ovaj put tumači ulogu bolesnog komičara, a u toku debitantskog vikenda prikazivanja u kinima film studija Universal je prikupio 23,4 miliona američkih dolara.

U ovom manje-više pristojnom vikendu, prošlosedmični hit "G-Force" pao je na treću poziciju sa 17,1 milion. Novi porodični film studija 20th Century pod nazivom "Aliens in the Attic" debitovao je na petom mjestu i 7,8 zarađenih miliona dolara.

Ako je porediti ovo ljeto sa prethodnim, cifre objavljene na Holywood.com pokazuju rast cijena kino ulaznica i pad posjećenosti za 4,4 posto.

Većina Sandlerovih komedija na box officeu u toku startnog vikenda zaradila je između 30 i 40 miliona dolara, zbog čega je (ne)uspjeh "Funny People" dočekan s priličnim iznenađenjem.

U filmu osim Sandlera glume i Seth Rogen i Judd Apatow.

"Za Adama i Judd ovo je pokušaj stvaranja nečeg mimo uobičajenog", kaže Nikki Rocco, uposlenik u distribuciji studija Universal. "Velika filmska zvijezda u sasvim drugačijoj ulozi."

Deset najgledanijih filmova u SAD-u i Kanadi proteklog vikenda:

  1. "Funny People" 23,4 miliona.
  2. "Harry Potter and the Half-Blood Prince" 17,7 miliona.
  3. "G-Force" 17,1 milion.
  4. "The Ugly Truth" 13 miliona.
  5. "Aliens in the Attic" 7,8 miliona.
  6. "Orphan" 7,3 miliona.
  7. "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" 5,3 miliona.
  8. "The Hangover" 5,1 milion.
  9. "The Proposal" 4,8 miliona.
  1. "Transformers: Revenge of the Fallen" 4,6 mlliona dolara.