|

FTV preuzela samo materijale namijenjene za emitiranje

FTV preuzela samo materijale namijenjene za emitiranje
4
Klix.ba
26.12.2012. u 19:05
4
komentara
4

dijeljenja
FTV preuzela samo materijale namijenjene za emitiranje
Nakon što su iz Nove TV danas izdali zvanično saopštenje u vezi događaja oko pobjednika kulinarskog showa Masterchef, oglasila se i Federalna televizija.
Federalna TV saglasna je sa najvećim dijelom navoda iz saopćenja NoveTV oko problema nastalih tokom emitiranja superfinala Masterchefa, osim sljedećih navoda Nove TV: "S druge pak strane, Federalna televizija, iz sistema je preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa", navodi se u saopštenju.

Kao pojašnjenj ovog navoda Nove TV, želimo naglasiti kako je Federalna TV tokom tromjesečnog trajanja Masterchefa, pa i na sam dan superfinala, imala strogo ograničen pristup serveru Nove TV i da je iz sistema mogla preuzeti samo materijale koji su namijenjeni za emitiranje na kanalu Federalne TV, a nikako neovlašteno izuzeti bilo kakav materijal, dodaju iz Federalne televizije.

Federalna TV je emitirala jedinu verziju superfinala koja joj je u terminu emitiranja bila dostupna. Ovom prilikom Federalna TV se izvinjava svojim gledateljima koje je nesvjesno dovela u zabludu, stoji na kraju saopštenja.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...