Film/TV
0

Francis Ford Coppola sa novim filmom

Sarajevo-x.com
Coppola je 22. februara prikazao svoj film "Youth Without Youth". Prikazivanje je organizirano u jednoj dvorani u San Franciscu, isključivo za prijatelje, uključujući redatelje Carrolla Ballarda i Georgea Lucasa.

Ovog vikenda, film je pojedinačno prikazan i filmskim distributerima. Početna zainteresiranost za film postoji, ali novi United Artists studio pod vodstvom Toma Cruisea i Paule Wagner se čini najviše zainteresiranim za kupovinu filma.

Veza između Coppole i Cruisa datira u 1983. godinu, kada je Coppola uvrstio tada nepoznatog Cruisa u glumačku postavu filma "The Outsiders".

Coppola je adaptirao, producirao i režirao film "Youth Without Youth", na osnovu romana iz 1976. godine, religijskog historičara porijeklom iz Rumunije Mircee Eliadea. Snimanje filma je koštalo samo pet miliona dolara, a finansiran je iz sredstava kompanije Pathe International i vlastitim sredstvima Coppole.

U filmu, Tim Roth glumi 70-godišnjaka kojeg pogodi munja i koji odjednom postaje sve mlađi i genijalniji. Njegova potraga je usmjerena na porijeklo života i svjesnosti. U filmu se pojavljuju Alexandra Maria Lara kao ljubav života Tim Rotha, zatim Bruno Ganz i Matt Damon u cameo ulozi.

Coppola je odlučio da sa svojim filmom izbjegne festivale, nakon što je film "Marie Antoinette" njegove kćerke Sofie hladno primljen prošle godine u Cannesu.