Film/TV
0

Finale FIFA Svjetskog prvenstva 2014. na Sony 4K TV

Klix.ba
U restoranu 4 Seasons u tržnom centru Alta, kompanija Sony organizovala je gledanje finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Njemačke i Argentine. Predstavnici medija i poslovni partneri su imali priiku da testiraju novu liniju BRAVIA 4K TV-a, te kroz boje i zvuk uživaju u uzbuđenjima iz Brazila.

Ove godine, liniju 4K televizora predvodi BRAVIA X9, oficijelni 4K televizor FIFA Svjetskog prvenstva 2014. Uzdižući vaše iskustvo zabave kao nikad do sada, BRAVIA X9 donosi autentičnu atmosferu sa stadiona u vaše domove. Čak i ako gledate obični HD prenos, Sony-eva jedinstvena 4K X-Reality tehnologija poboljšava kvalitet slike za nevjerovatne detalje, čak četiri puta više od izvorne HD rezolucije. Vidjeti ćete svaku vlas trave i apsolutni fokus na licu svakog igrača. Prebacite na Live Football Mode koji autentično prenosi zvukove, pa ćete imati osjećaj kao da ste na prepunom stadionu. Pregledan BRAVIA izbornik sa novim izgledom objedinjuje vijesti iz svijeta fudbala i highlight-e FIFA-e, kao i drugih izvora. Social Viewing vas spaja sa strašću drugih navijača, prikazujući tweet-ove na ekranu u vrijeme trajanja akcije. Skype video vam pruža mogućnost da podijelite svoje uzbuđenje gledanja utakmice sa prijateljima i rodbinom širom svijeta, navode iz

4K BRAVIA televizori iz asortimana iz 2014. uključuju i dekoder koji je kompatibilan sa posljednjim H.265/HEVC (Visoko efikasni video koder) formatom video kompresije, što im omogućava da prikazuju 4K/60p sadržaje sa internet prenosa i drugih izvora, bez potrebe za dodatnom opremom. 4K BRAVIA televizori iz asortimana za 2014. također imaju mogućnost da prime 4K/60p signale preko HDMI 2.0, omogućavajući jednostavan prikaz 4K/60p sadržaja sa brzim pokretima, kao što je sport. Ovi televizori su također kompatibilni sa MHL 3.0 što podržava prenos sadržaja sa aparata.

"X-tended Dynamic Range PRO” za postizanje mnogo veće dinamike osvjetljenja, sa većom naglašenošću svijetle i dubljom tamnom, preciznim podešavanjem pozadinskog svijetla tamnih područja, dozvoljavajući trostruko osvjetljenje, kada je potrebno.
“Wedge”- postolje je nova inovacija u strukturi koja je dizajnirana da poveća stabilnost u vremenu kada televizori postaju sve veći. Spuštanjem centra gravitacije, TV ima manje postolje od uobičajenih televizora, što omogućuje lakše postavljanje samog televizora. Oblik postolja povećava kapacitet i koristi kao kućište za zvučnik koji pruža dublji i moćniji zvuk.

"One-Flick Entertainment” korisnicima TV-a pruža novo iskustvo praćenja sadržaja kroz tri koraka: 1. Upalite vaš TV i brzo pregledajte sadržaj, 2. Pristup sadržaju kroz novo korisničko sučelje, 3. Intuitivna, dodirna površina “One-Flick Remote". Sve ove nove osobine, u paketu sa inovativnim tehnologijama pružaju posebno iskustvo i pogodnosti korisnicima:

Boje postaju žive sa realnim sjenama – prikazuje crvenu, zelenu i plavu – realno kao u stvarnom svijetu. Izvanredan kontrast i jasnoća.

Jedinstvena struktura postolja X9 TV-a povećava stabilnost, omogućava jednostavno povezivanje kablova i veći potencijal zvučnika, dostavljajući bogatiji i moćniji bas zvuk i širi stereo efekat.
Redefiniranjem konvencionalne strukture TV-a, Sony je stvorio uži trag. Ovo ne samo da daje X9 modelu hrabar i jasan estetski dizajn, već i iz perspektive unutrašnjeg dizajna nudi fleksibilnost postavljanja televizora na manje police, omogućavajući iskrenije i bolje uklapanje čak i u minimalistički uređenim okruženjima, navode iz Sonyja.