|

VIDEO
/
Filmu o Srđanu Aleksiću nagrada na Sundance Film Festivalu

Filmu o Srđanu Aleksiću nagrada na Sundance Film Festivalu
562
Klix.ba
27.1.2013. u 12:06
0
komentara
562

dijeljenja
Film "Krugovi" srbijanskog reditelja Srdana Golubovića osvojio je specijalnu nagradu žirija na sinoć završenom Sundance Film Festivalu.


Ostvarenje "Krugovi" govori o herojskom činu Srđana Aleksića, Trebinjca koji je 1993. godine, u jeku rata, spasio svog sugrađanina Alena Glavovića, pritom izgubivši vlastiti život. Usljed zadobijenih povreda preminuo je na današnji dan prije 20 godina.

Film govori o posljedicama jednog herojskog čina i o ljudima koji pokušavaju da izađu iz začaranog kruga događaja koji im je obilježio život.

Glumačku ekipu filma predvode Vuk Kostić, Nebojša Glogovac, Aleksandar Berček, Leon Lučev, Hristina Popović, Nikola Rakočević i Boris Isaković. Autori scenarija su Srđan Koljević i Melina Pota Koljević

Za Sarajevo Film Festival ova vijest ima poseban značaj budući da je Golubovićev nagrađeni film, projekat koprodukcijskog marketa Cine Linka iz 2010., kada je i nagrađen Exellence nagradom.

Dobitnici glavnih nagrada Sundancea su drama "Fruitvale" i dokumentarni film "Blood Brothers". Ova dva ostvarenja osvojili su nagrade žirija i publike.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.