{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film

S
15.4.2008. u 10:36
0
0
Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film
0
Filmski institut pruža šansu mladima da snime svoj prvi film
Radionica filma za mlade – Teenage film u okviru BLIFF-a održat će se od 17. do 23. aprila. Grupa odabranih polaznika, nakon teoretske nastave i praktične obuke snimit će svoj prvi film.
Radionicu organizuje Filmski institut Banja Luka u sklopu obrazovno – profesionalnog programa BLIFF-a, a vodiće je tim filmskih i TV stručnjaka u saradnji sa banjalučkom Akademijom umjetnosti,a predavač je gospodin Branko Vučić.

Ideja je da mladi prođu kroz čitav proces pravljenja filma - od pripreme do realizacije.

"Kruna ove radionice biće produkcija tri kratka filma koje će polaznici, na osnovu naučenog, sami realizovati. Filmovi će se snimati po najboljim pričama koje dobijemo na časovima scenarija u filmskoj radionici. Oni će biti premijerno prikazani na Festivalu i imaće jednak tretman kao i svi drugi filmovi," izjavila je koordinator edukativnog programa BLIFF-a, Slađana Bukejlović.

"Cilj nam je da svi učesnici ove radionice prođu kroz cijeli proces stvaranja jednog filma i vide kako tehniku, koja je danas svima pristupačna, mogu iskoristiti da snime svoj igrani film ili događaje iz svog okruženja pretvore u kratke dokumentarne filmove," dodala je Bukejlovićeva.

Pored takmičarskog i bogatog revijalnog dijela, poseban naglasak Prvog BLIFF-a je stavljen na edukativni program (seminari o finansiranju filmskih projekata, saradnji glumaca i režisera, koprodukcijska problematika, filmska kritika) koji će uključiti banjalučke studente i medijske profesionalce u cijeli proces filmskog stvaralaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: