Film/TV
0

Filmski festival u Solunu: Go West dobio nagradu publike za najbolji film

Sarajevo-X
Dugo očekivani film laureata Evropske Filmske Akademije, Ahmeda Imamovića "Go West" nastavlja uspješan ciklus učešća na festivalima.

U okviru 46. Internacionalnog Filmskog Festivala u Solunu u Grčkoj, bosansko-hercegovački film "Go West" je u sklopu sekcije "Balkan Survey", gdje je bio prikazan u konkurenciji sa mnoštvom jakih filmskih ostvarenja sa područja Balkana, osvojio jedinu nagradu koja se dodjeljuje unutar "Balkan Survey" sekcije - nagradu publike za najbolji film!

Internacionalni Filmski Festival u Solunu je najbitniji filmski događaj ove vrste u Grčkoj, i svake godine prikazuje radove mladih reditelja iz cijelog svijeta čineći Solun sastajalištem filmskih radnika iz cijelog svijeta i grčke publike. Ovogodišnji 46.-ti po redu Filmski Festival u Solunu je održan u periodu od 18. do 27. novembra 2005. godine.

“Go West” još uvijek privlači pažnju publike u BiH kinima. Radi velikog interesa gledatelja film će ostati na repertoaru sarajevskog kina Imperijal i nakon 30. novembra u terminima od 18:00 i 20:15, dok će ga u sedmici od 30. novembra do 08. decembra moći pogledati stanovnici Tuzle, Bugojna, Zavidovića, Žepča, Kaknja, Banovića, Kalesije, Odžaka i Goražda.