Na 34. izdanju
138

Filmski festival Herceg Novi: U radionici za mlade kritičare polaznici i predavači iz BiH

L. K.
U sklopu programa Mreže festivala Jadranske regije na ovogodišnjem Filmskom festivalu Herceg Novi održat će se i radionica za mlade kritičare, u kojoj će učestvovati i nekoliko predavača iz Bosne i Hercegovine.

Domaćin i selektor ovog programa je crnogorski reditelj Ivan Salatić, koji je putem konkursa odabrao šest polaznika radionice iz regiona.

Polaznici su: Amar Komić (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo), Mato Uljarević (Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje), Ivona Djurić (Fakultet dramskih umjetnosti Beograd), Krsto Giljen (Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje), Danilo Stanimirović (Fakultet za medije i komunikacije Beograd), Luka Vlaho (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo).

Pored Ivana Salatića mentori i predavači radionice su: Nino Kovačić, Hrvatska; Vladan Petković, Srbija; Mirza Skenderagić, Bosna i Hercegovina; kao i gostujući predavač Arman Fatić iz Bosne i Hercegovine.

Radionica će se održati u Kući nobelovca Ive Andrića. Ovaj program je podržao potprogram Media programa Kreativne Evrope.

Više informacija o festivalu potražite ovdje.