Različiti razlozi
6

Filmovi koji nikada nisu objavljeni, a vjerovatno bi bili hit

DP
Foto: youtube/Paramount Movies
Foto: youtube/Paramount Movies
Možda će neki od ovih naslova jednog dana i biti ekranizirani, ali se dosad nisu pojavili u kinima iako bi vjerovatno bili hit.

Tvorci filmova se bore za našu ljubav i daju sve od sebe kako bi stvorili priče kakve zaslužujemo. Uvijek postoji mnogo ideja i oni imaju težak zadatak predvidjeti koje od njih će osvojiti naša srca. Iznenađujuće, nitko nije vjerovao u uspjeh "Star Warsa", ali to je postala najpopularnija franšiza na svijetu. Teško je i zamisliti postojanje našeg svijeta bez ovog remek-djela, ali s druge strane, samo pomislite koliko dobrih filmova nikada nije ni snimljeno!

Bright Side je naveo neke od filmova koji nikada nisu ugledali svjetlost dana, a potencijalno bi bili veliki hitovi.

1. Forrest Gump 2

Ideja: Planirano je da se ovaj film temelji na knjizi "Gump and Co.", koja počinje tako što je Forrestovom sinu dijagnosticiran AIDS, zbog čega gubi prijatelje. Nakon pada kompanije Bubba Gump Shrimp, Forrest briše podove u striptiz klubu kako bi zaradio za život. U drugom filmu bi se našao usred terorističkog napada koji se dogodio u aprilu 1995. u Oklahoma Cityju i plesao bi s princezom Dianom.

Zašto nije snimljen?

Razlog zašto nikada nije snimljen može se pripisati ekstremno lošem trenutku - scenarij je predan 10. septembra 2001. godine. Nakon događaja koji su uslijedili sutradan, redatelj nije osjetio da bi koncept terorističkog napada bio ugodan svijetu i iako projekt nije službeno otkazan, on miruje već gotovo 20 godina.

2. Kill Bill  3

Ideja: Iznenađujuće, Quentin Tarantino je razmatrao mogućnost napraviti treći film Kill Bill. Nastavak se trebao dogoditi desetljeće nakon drugog filma i pratiti priču Mladenkine kćeri, koja se osvećuje ljudima koji su mučili njenu majku.

Zašto nije snimljen?

Tarantino je ideju razvijao godinama, ali produkcija filma nikada nije izašla iz okvira ideje.

3. Harley and Joker

Ideja: Nakon što je Margot Robbie kao Harley Quinn zasjenila sve u filmu Odred otpisanih, studio je planirao snimiti film o luđačkom tandemu Harley - Joker, s naglaskom na njihovu ludu ljubav.

Zašto nije snimljen?

Studio je također želio solo film za Jokera, kako bi prikazao njegov samostalan lik (koji smo nedavno dobili kao Jokera kojeg glumi Joaquin Phoenix). U isto vrijeme, Margot Robbie je svoj lik vidjela kao snažnu ličnost koja radije sama vodi računa o sebi, umjesto da ovisi o toksičnoj vezi. Zbog toga je progurala ideju o filmu Birds of Prey (2020).

4. The Tourist

Ideja: Clair Noto je napisala scenarij za naučno-fantastični film The Tourist, koji govori o mladoj i atraktivnoj direktorici jedne kompanije - Grace Ripley, ujedno i pripadnici vanzemaljske rase koja u tajnosti živi na Zemlji. Radnja se događa na Manhattanu, a Grace i njena vrsta traže način kako se vratiti kući.

Zašto nije snimljen?

Clair Noto je bila odlučna da film bude snimljen onako kako je ona zamislila, ali Universal takvu ideju nije prihvatio. Scenarij je revidiran nekoliko puta, ali produkcija nikada nije napredovala. Clair je kasnije pronašla drugi studio koji je želio nastaviti s projektom, ali to se nikada nije dogodilo zbog drugih problema.

5. Divergent: Ascendant

Ideja: Baš kao i u slučaju Harryja Pottera i Igara gladi, posljednja knjiga franšize Divergent bila je podijeljena u dva filma. Prvi od dva je izašao, a drugi nikada nije, iako je trebao zaokružiti čitavu priču.

Zašto nije snimljen?

Još prije izlaska prvog filma Divergent: Allegiant zanimanje za franšizu je počelo jenjavati, pa film nije uspio, a nedostatak zanimanja uzrokovao je otkazivanje posljednjeg filma. Glavna glumica priznala je da je razočarana kako se saga završila i da je čak razmišljala napustiti glumu.

6. Nocturnal Fears

Ideja: Planirali su napraviti nastavak E.T. izvanzemaljca, ali je koncept ovog filma bio mnogo mračniji od originala. Zla bića, mutacije civilizacije E.T. slijeću na Zemlju u potrazi za Zrekom. Njihov vođa im naređuje da nabave hranu u šumi, nakon čega počinju emitirati hipnotizirajući zvuk koji paralizira divlje životinje. Kasnije, Elliot i njegova braća i sestre su zarobljeni i mučeni, sve dok ih E.T. ne dođe spasiti.

Zašto nije snimljen?

Steven Spielberg je kasnije odustao od ove ideje, odlučivši da je prvi film kompletna priča i da je nije potrebno širiti.

7. Megalopolis

Ideja: Francis Ford Coppola, redatelj filmova Kum i Apokalipsa danas, imao je na umu još jedan sjajan film. Zvao bi se Megalopolis i pratio bi priču arhitekta koji pokušava izgraditi utopijski grad - globalnu i ekonomsku ikonu svijeta.

Zašto nije snimljen?

Coppola je bio veoma odlučan u vezi s ovim filmom. Scenarij je bio spreman, kao i planovi za kasting. Međutim, nakon 11. septembra, producenti više nisu bili sigurni. Coppola se preselio u San Francisco gdje je pokušao oživjeti film, ali nekako mu to nije pošlo za rukom.

8. X-Men Origins: Magneto

Ideja: Prema planovima, film o Magnetu bio bi smješten na sam početak - sve bi počelo na dan prologa prvog filma gdje dječaka Magneta vode u koncentracijski logor. Priča bi se fokusirala na njegovo porijeklo, ali i susret s Profesorom X, koji Magneta upoznaje nakon rata. Iako shvaćaju da su jako slični, razlike ih pretvaraju u neprijatelje.

Zašto nije snimljen?

Scenarij je bio spreman, ali film nije počeo s produkcijom, jer nije bio prioritet studija. Umjesto toga, dobili smo film Deadpool. Također, niko nije želio vidjeti bilo koga drugog nego Iana McKellena u ulozi Magneta, a bilo bi preskupo koristiti tehnologiju pomlađivanja za cijeli film.

9. Justice League: Mortal

Ideja: Čitavo desetljeće prije filma Justice League, studio je planirao snimiti film Justice League: Mortal. U tom su filmu superjunaci smješteni na Zemlji, ali film počinje sprovodom nekog člana Lige - a gledatelji do samog kraja ne znaju o kojem članu je riječ. Priča bi se sastojala od mnogo "flashbackova" koji bi pojedinačno predstavili svakog člana Lige i pokazali što se dogodilo.

Zašto nije snimljen?

Iako zaplet zvuči vrlo intrigantno, a glumačka ekipa je već bila poznata i počela je vježbati, mnogo različitih faktora dovelo je do odgađanja filma. Postojali su problemi studija sa zakazivanjem termina, kao i jednom zemljom Okeanije koja nije pokazala saradnju.

10. X-23

Ideja: Nakon apsolutnog uspjeha filma Logan, započeli su razgovori o filmu koji bi se fokusirao na individualnu priču Loganove kćeri Laure, poznatoj i po imenu X-23.

Zašto nije snimljen?

Iako je redatelj filma Logan James Mangold još uvijek zainteresiran za snimanje filma, to nikada nije otišlo dalje od razgovora i opće ideje. Projekt je odgođen, a redatelj ne misli da će se film snimati u skoroj budućnosti.