Pripremite kokice
26

Filmovi koje ćemo gledati u 2019. godini: Od Marvela do najnovijeg Tarantinovog filma

Klix.ba
Ilustracija (Foto: Pixabay)
Ilustracija (Foto: Pixabay)
Ako ste ljubitelj filmova onda će vas sigurno zanimati koje filmove ćemo u narednoj godini gledati na velikom platnu. U kinima će se 2019. godini pojaviti novi Marvelovi filmovi, filmovi na stranom jeziku, a godinu će definitivno obilježiti najnoviji rad Quentina Tarantina, Karyna Kusame i Barryja Jenkinsa.

Film "Glass" premijerno će biti prikazan 18. januara, a očekuje se da će ovim filmom M Night Shyamalan nastaviti svoj niz kvalitetnih filmova. "Glass" je treće poglavlje trilogije koja je započeta 2000. godine ostvarenjem "Unbreakable" nakon čega je 2016. uslijedio film "Split".

Sedam dana poslije gledat ćemo film "Destroyer"čiju režiju potpisuje višestruko nagrađivana Karyn Kusama. Glavna zvijezda ovog filma je Nicole Kidman koja je utjelovila detektivku Erin Bell koja je doživjela nervni slom nakon dugotrajnog tajnog zadatka u sklopu kojeg se bila infiltrirala u jednu kalifornijsku bandu.

Istog dana imat ćemo priliku gledati i "Vice", film Adama McKayja u kojem Christian Bale udebljao do te mjere da je postao neprepoznatljiv, a sve kako bi što vjerodostojnije prikazao nekadašnjeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja.

Februar donosi filmo "Burning" korejskog reditelja Leeja Chang-donga koji je ove godine prikazan na Film Festivalu u Cannesu, dok u martu u kina stiže film "Captain Marvel" koji nam donosi pravog ženskog superheroja.

Vestern "The Sisters Brothers" na velikom platnu moći ćemo gledati od 5. aprila, a 26. aprilu nam Marvel donosi još jednu avanturu. Riječ je o filmu "Avengers: Endgame" u kojem ćemo ponovo gledati gledati Tonyja Starka, odnosno Iron mana koji se u svemiru bori s kolegama i prijateljima, kapetanom Amerika kojeg je utjelovio Chris Evans i Black Widow koju glumi Scarlett Johansson.

Juli nam donosi "Kralja lavova", igranu verziju jednog od najomiljenijih animiranih filmova svih vremena.

"Once Upon a Time in Hollywood", dugoočekivani film Quentina Tarantina, u kojoj su glavne uloge ostvarili Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie u kina stiže 26. jula.

Početkom septembra u kinima ćemo gledati film "Chapter Two", drugi dio filmske adaptacije Stephena Kinga u kojem je radnja smještena u sadašnjost. Nekada djeca, a danas odrasli i pomali traumatizovani ljudi moraju se još jednom boriti protiv Pennywisea.

Film "Joker" koji donosi priču o porjeklu ovog strip junaka u kinima će se prikazivati od 4. oktobra.