Filmom o generalu Anti Gotovini otvara se ovogodišnji Mostarski festival

Filmom o generalu Anti Gotovini otvara se ovogodišnji Mostarski festival
12
R. D.
8.11.2019. u 13:36
26
komentara
12

dijeljenja
Filmom o generalu Anti Gotovini otvara se ovogodišnji Mostarski festival Foto: R. D./Klix.ba
Ovogodišnji MoFF, 13. Mostar Film Festival održat će se od 28. novembra do 2. decembra. Festival je posvećen filmskom glumcu, a otvara ga film Antuna Vrdoljakla "General".
Slaven Knezović, direktor MoFF-a, kazao je kako će Mostar opet biti u znaku "vašeg i našeg filmskog festivala".

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


"Ljubiteljima filmske umjetnosti festival i ove godinenudi takmičarski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, studentski program te porodični vikend. Pored navedenog, za vas smo pripremili i naše masterclass radionice, ali i zabavni dio programa. Svaku večer, nakon projekcija, after party očekuje vas u Golden Cube-u'', kazao je Knezović.

Posebnu pažnju izazvat će i otvorenje fastivala s prijekcijom filma "General", hrvatskog reditelja Antuna Vrdoljaka. Film je to o ratnom putu generala HV-a Ante Gotovine.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


Knezović je kazao kako je to ostvarenje snimano na stvarnim, ratnim, lokacijama, a da je baš vojska dala veliki pomoć u snimanju filma.

Sve festivalske aktivnosti organizirat će se u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Ulaznice za gtakmičarski program su 5 KM, porodični 2 KM, a za ostale projekcije i aktivnosti ulaz je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...