|

"Film za djecu i odrasle" o bendu Dubioza kolektiv premijerno će biti prikazan 8. novembra u Sarajevu

"Film za djecu i odrasle" o bendu Dubioza kolektiv premijerno će biti prikazan 8. novembra u Sarajevu
91
Klix.ba
31.10.2017. u 08:10
9
komentara
91

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
"Film za djecu i odrasle" o bendu Dubioza kolektiv premijerno će biti prikazan 8. novembra u 20 sati u Mikser Houseu Sarajevo. Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiv i kombinuje dokumentarne snimke rada u studiju sa biografskim materijalom.
"U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcioniše i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu 'uradi sam'", izjavili su članovi benda.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser sa 25 godina iskustva u struci. Mujkić je radio na filmovima "10 minuta" i "Belvedere" Ahmeda Imamovića, "Sevdah za Karima" Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

Ulaz na projekciju je besplatan, a svi posjetioci pozvani su da nakon projekcije filma ostanu na after partyju uz DJ/VJ dvojac Diskobajagi.

Nakon premijere u Sarajevu, 9.novembar, bit će upriličena projekcija u Atelier Theateru u Beču.

Dubioza kolektiv je prošlog vikenda održala koncert u prepunoj Areni Armeec u Sofiji i u rasprodanom klubu "Babylon" u Istanbulu. Ova dva nastupa predstavljaju početak koncertne turneje na kojoj će promovisati novi album "Pjesmice za djecu i odrasle" koji izlazi 13. novembra za izdavačku kuću Menart. Album će, kao i uvijek, biti dostupan za besplatan download sa oficijelne web stranice najpopularnijeg bh. benda benda.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...