Ponovo najgledaniji
9

Film "Thor: Ragnarok" i dalje vlada američkim box officeom

Klix.ba
Film "Thor: Ragnarok" je zadržao lidersku poziciju na američkom box officeu, nadmašivši nekoliko filmova koji su proteklog vikenda debitovali u kinima.

Marvelov film "Thor: Ragnarok" je zaradio 56,6 miliona dolara od prodaje ulaznica za kino te je nadmašio debitante "Daddy's Home 2" i "Murder on the Orient Express".

Film "Daddy's Home 2", u kojem glume Will Farrell, Mark Wahlberg, John Cena, John Lithgow i Mel Gibson, se našao na drugom mjestu zahvaljujući zaradi od 30 miliona eura, dok je treće mjesto pripalo filmu "Murder on the Orient Express", koji je zaradio 28,2 miliona dolara. Glumačku postavu između ostalih čine Kenneth Branagh, Judi Dench, Daisy Ridley, Michelle Pfeiffer, Olivia Colman, Josh Gad i Johnny Depp.

Na četvrtom mjestu je film "A Bad Moms Christmas", koji je prošlog vikenda bio na drugoj poziciji. Ovog puta je ostvario zaradu od 11,5 miliona dolara.

Potom slijede filmovi "Jigsaw" (3,5 miliona dolara), "Tyler Perry's Boo2! A Madea Halloween" (2,1 milion dolara), "Geostorm" (1,5 miliona dolara), "Blade Runner 2049" (1,4 miliona dolara) i "Happy Death Day" (1,32 miliona dolara).

Novi film "Lady Bird" je zaradio svega 1,24 miliona dolara i time zaokružio listu od deset najgledanijih filmova u SAD-u i Kanadi. U tom filmu glavnu ulogu ima Saoirse Ronan, a pridružili su joj se Laurie Metcalf i Lucas Hedges.