Sjevernoamerički box office
0

Film 'The Hangover' oduševio publiku

Sarajevo-x.com
Na ovosedmičnoj listi sjevernoameričkog box office-a na prvom mjestu se našla komedija 'The Hangover', koja je na kinoblagajnama ostvarila zaradu od 33, 4 miliona dolara.

Priča o trojici momaka koji prijatelja prije njegovog vjenčanja odvode u Las Vegas, no nakon zabave se bude bez sjećanja na proteklu noć, u potpuno demoliranoj sobi, dok im se kroz kupatilo šeće tigar naišla je na brojne pozitivne kritike javnosti i već drugi vikend zaredom puni kina diljem svijeta. Očekuje se da će film 'The Hangover', redatelja Todda Phillipsa, ostvariti zaradu od 200 hiljada dolara što nije malo s obzirom da je na film utrošena svega 31 hiljada dolara.

Crtić 'Up' koji je stigao iz filmskog studija Disney Pixar ovog vikenda je zaradio 30, 5 miliona dolara te se našao na drugom mjestu.

Shodno očekivanjima pri vrhu liste, odnosno na trećem mjestu, našao se film 'The Taking of Pelham 1 2 3', u kojem glavne uloge tumače Denzel Washington i John Travolta. Ovaj film je tokom prvog vikenda prikazivanja ostvario zaradu od 25 miliona dolara.

Novi film Eddieja Murphyja 'Imagine That' tokom prve sedmice prikazivanja nije se uspio plasirati među pet najgledanijih, pa se sa zaradom od 5,7 miliona dolara našao na šestom mjestu.

Najgledanijih deset filmova ovog vikenda:

  1. 'The Hangover'- 33,4 miliona dolara
  2. 'Up' -30,5 miliona dolara
  1. 'The Taking of Pelham 1 2 3' - 25 miliona dolara
  2. 'Night at the Museum: Battle of the Smithsonian' - 9, 6 miliona dolara
  3. 'Imagine That' - 5,7 miliona dolara
  4. 'Star Trek' - 5,6 miliona dolara
  5. 'Terminator Salvation' - 4,6 miliona dolara
  6. 'Angels & Demons' - 4,2 miliona dolara
  7. 'Drag Me to Hell' - 3,8 miliona dolara

Pogledajte trailer za film 'The Hangover'.