Prvijenac bh. rediteljice
77

Film "Take Me Somewhere Nice" Ene Sendijarević prikazan na Rotterdam Film Festivalu

Klix.ba
Film "Take Me Somewhere Nice", čiju režiju i scenarij potpisuje Ena Sendijarević, prikazan je na Rotterdam Film Festivalu gdje se utrkuje za nagradu Tigar.

Debitantski igrani film Ene Sendijarević nastao je u koprodukciji Holandije i Bosne i Hercegovine, a snimljen je nakon što je ostvarila uspjeh sa kratkometražnim filmom Import iz 2016. godine.

Film "Take Me Somewhere Nice" premijerno je prikazan 2019. godine i riječ je o prvom dugometražnom filmu Ene Sendijarević. Bosanskohercegovački producent filma je Amra Bakšić Čamo iz SCCA/Pro.ba.

U filmu glume Sara Luna Zorić, Lazar Dragojević i Ernad Prnjavorac. Film donosi priču o djevojci Almi koja iz Holandije dolazi u Bosnu i Hercegovinu kako bi posjetila oca kojeg nikada ranije nije upoznala.

Alma je odrasla s majkom u Holandiji. Otac ju je napustio zbog nostalgije prema domovini. Sada je hospitalizovan u malom bosanskohercegovačkom gradiću i ona je odlučila da ga posjeti.

Alma, sa svojom letargičnom karizmom, slijedi svoje hirove i impulse umjesto bilo kakvih planiranih aktivnosti. U "konfliktu" je s Bosnom, ali joj se sviđaju njene ljepote. Film obiluje romansama i humorom što prate Almu kroz njeno putovanje.