Film/TV
0

Film "Semi-Pro" najgledaniji film u američkim kinima

Sarajevo-x.com/AP
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaška komedija sa komičarom Willom Ferrellom u glavnoj ulozi, "Semi-Pro", osvojila je prošlog vikenda sami vrh američkog box officea, ali je ipak zaradila manje u poređenju sa prethodnim blockbuster premijerama u kategoriji sportskih komedija, saopćeno je u nedjelju iz filmskog studija New Line Cinema.

Film "Semi-Pro", u kojem je Will Ferrell utjelovio vlasnika košarkaškog kluba koji se bori za ulazak u NBA ligu, zaradio je 15,3 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja i osvanuo na prvom mjestu liste najuspješnijih filmova prošlosedmičnog box officea.

Ipak, novi Ferrellov film zaostaje za uspjehom Ferrellove NASCAR parodije iz 2006. godine "Talledega Nights: The Ballad of Ricky Bobby", koja je u prvom vikendu prikazivanja ostvarila zaradu od 47 miliona dolara, kao i za prošlogodišnjom komedijom "Blades of Glory" (33 miliona dolara).

Paul Dergarabedian, predsjednik agencije koja analizira box office, Media By Numbers LLC, je izjavio kako je "Semi-Pro" vjerovatno loše prošao zbog održavanja njegove premijere u obično slabijoj sezoni.

Pobjednik pretprošle sedmice, politički triler Sony Picturesa "Vantage Point" pao je ovaj put na drugo mjesto sa zaradom od 13 miliona dolara, te u dvije sedmice prikazivanja ukupno zaradio 41 milion dolara.

Scena iz filma
Scena iz filma "Vantage Point"

Još jedan Sonyjev filmski projekat "The Other Boleyn Girl" mnogo je bolje prošao u američkim kino dvoranama, nego što se to očekivalo, te je u prvom vikendu prikazivanja u 1.166 američkih kino dvorana zaradio 8,3 miliona dolara.

Scena iz filma
Scena iz filma "The Other Boleyn Girl"

Lista najuspješnijih filmova prošlosedmičnog box officea:

  1. "Semi-Pro",15,3 miliona dolara
  2. "Vantage Point",13 miliona dolara
  3. "Spiderwick Chronicles", 8,8 miliona dolara
  4. "The Other Boleyn Girl", 8,3 miliona dolara
  5. "Jumper", 7,6 miliona dolara
  6. "Step Up 2 The Streets" 5,7 miliona dolara
  7. "Fool's Gold", 4,7 miliona dolara
  1. "Penelope", 4 miliona dolara
  2. "No Country For Old Men", 4 miliona dolara
  3. "Juno", 3,4 miliona dolara