Nakon deset godina
0

Film Sandre Bullock prvi na box officeu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po prvi put nakon deset godina Sandra Bullock 'zablistala' je na sjevernoameričkom box officeu. Naime, romantična komedija 'The Proposal' u kojoj zavodljiva Sandra glumi imigrantinju koja udajom želi steći američko državljanstvo, našla se na prvom mjestu ovosedmične box office liste.

Film '"The Proposal" je tokom dva dana prikazivanja zaradio 12, 4 miliona eura što je bilo sasvim dovoljno za prvo mjesto na ovosedmičnoj listi najgledanijih filmova.

Na drugom mjestu je film 'The Hangover' koji je čak dvije sedmice bio prvi na listi, no ovog vikenda je zaradio 8,5 miliona dolara, a isti iznos na kinoblagajnama je ostvario i film kompanije Sony Pictures, 'Year One', u kojem glavnu ulogu igra Jack Black.

Četrdesetčetverogodišnja Sandra Bullock u filmu 'The Proposal' glumi Kanađanku koja se planira udati za radnog kolegu Andrewa (Ryan Reynolds) kako bi dobila američko državljanstvo.

Ovaj film je naišao na brojne pozitivne kritike i po prvi put nakon deset godina uspio vinuti Bullock na prvo mjesto sjevernoameričkog box officea.

Zanosna glumica se posljednji put na prvom mjestu box officeove liste našla 1999. godine, kada su ona i njen kolega Ben Affleck zablistali u filmu 'Forces of Nature'.