Snimljen bez znanja nadležnih
9

VIDEO / Film o zombijima u CERN-u postao internetski hit

Klix.ba
Film o zombijima, snimljen u najvećem laboratoriju za ispitivanje čestica na svijetu, koji se nalazi duboko ispod granice između Francuske i Švicarske, je postao internetski hit. Međutim, cijeli film je snimljen bez znanja šefova CERN-a.

Radnja filma se fokusira na tim mladih fizičara i istraživača koje po laboratorijima nakon teške nesreće proganjaju krvoločni zombiji. Iako ovaj film zasigurno nećemo imati priliku gledati u kinima, on je postao pravi hit na YouTubeu.

U filmu glume mladi fizičari iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Kada su snimili cijeli film tražili su odobrenje CERN-a za njegovo prikazivanje. Naravno da ne možemo odobriti nešto takvo, ali nismo željeli ni da ih zaustavimo u namjerama. Nakon svega, to je ipak tipično ponašanje za sve studente na cijelom svijetu", kazao je James Gillies, glasnogovornik CERN-a.

Radnja filma počinje nakon nesreće u Velikom sudaraču čestica, nakon koje se veliki broj naučnika pretvara u zombije. Grupa preživjelih naučnika pokušava riješiti situaciju i domoći se površine i sigurnosti.

Producenti su naveli da tokom snimanja filma nisu imali pristup kružnom tunelu dugom 27 kilometara u kojem se obavljaju svi eksperimenti.