Film/TV
0

Film o umu ubice Johna Lennona

FENA
Dvadeset i pet godina nakon smrti Johna Lennona kanadska filmska kompanija istražit će um njegovog ubice Marka Chapmana u filmu "27. poglavlje" s Lindsay Lohan i Jaredom Letom.

Leto će igrati Lennonova ubicu Marka Chapmana. U filmu Rekvijemu za snove glumio je osvisnika, a u Gospodaru rata trgovca oružjem i ovisnika o kokainu.

Lindsey Lohan će glumiti izmišljenu Lennonovu obožavateljicu koja se sprijatelji s Chapmanom onaj vikend kad on ubija bivšega Beatlea pred vratima zgrade Dakota na Manhattanu. Uloge Johna Lennona i Yoko Ono još nisu dodijeljene.

Lohanina uloga osmišljena je kao pokušaj dekonstrukcije Chapmana i njegove motivacije da ubije slavnoga rokera, kaže John Flock, predsjednik tvrtke Peace Arch koja financira snimanje filma.

"To je psihološka studija Chapmana.", rekao je Flock. "Ne bih rekao da je puna razumijevanja za njega, ali pokušava prodrijeti u njegov um".

Prema Flockovim riječima, film će se zvati "27. poglavlje" zbog 26 poglavlja romana Lovac u raži J. D. Salingera za koji je Chapman govorio da je utjecao na njega.

Chapman se navodno identificirao s junakom toga djela, koji je mrzio sve koji se pretvaraju i ubio je Lennona jer ga je smatrao licemjerom.