Od 30. januara
0

Film o narko podzemlju Hamburga "Chiko"

Sarajevo-x.com
Sarajevska publika će od petka, 30. januara u kinu Meeting Point biti u prilici da pogleda veliki njemački filmski hit "Chiko" koji je osvojio publiku i kritiku Berlinalea. Riječ je o rediteljskom ostvarenju Özgüra Yildirima koje govori o narko podzemlju u Hamburgu.

"Chiko" je intrigantna priča o prijateljstvu, lojalnosti, bijesu, osveti, drogi, strasti.

Chiko želi stići na sami vrh. On i njegov najbolji prijatelj Tibet misle da su jedino novac, moć i poštovanje važni za dva mladića turskog porijekla koji žive u predgrađu Hamburga. Chiko se služi svim metodama kako bi zadobio pažnju Browniea, čovjeka koji kontroliše sve ono o čemu dva prijatelja sanjaju. Chiko se bori za Brownievo povjerenje i poštovanje i to mu polazi za rukom. On postaje Brownieva desna ruka u svijetu lokalnog narko podzemlja. Ali kada Tibet prevari Browniea, Chiko se nađe u opasnosti. Sve za šta je rizikovao svoj život sada je na kocki: njegova reputacija, njegov status i njegovo prijateljstvo sa Tibetom.

Uloge u filmu ostvarili su: Denis Moschitto, Moritz Bleibtreu, Volkan Özcan, Fahri Ogün Yardim, Reyhan Sahin, Lilay Huser.

Film "Chiko" će se u Meeting Pointu prikazivati u terminu od 20 i 22 sata.