Film/TV
0

Film o Edith Piaf otvara Berlin Film Festival

Sarajevo-x.com
Svjetska premijera novog filma o životu francuske pjevačice Edith Piaf otvorit će Berlin Film Festival koji se održava narednog mjeseca, objavili su u srijedu organizatori festivala.

Film ''La Vie en Rose'' govori o usponu pjevačice od pariških sirotinjskih četvrti do pozicije najveće svjetske zvijezde. U filmu se govori i o skandalu koji je bacio sjenu na njenu karijeru i koji ju je doveo na rub katastrofe.

40 godina nakon smrti Edith Piaf, ''La Vie en Rose'', film Oliviera Dahana daje kinematografski spomen na njen život, kojeg je učinila vječnim svojom pjesmom ''Non, Je Ne Regrette Rien''.

Piaf je u svom krugu prijatelja imala neka od najvećih imena moderne evropske kulture i zabave, kao što su Jean Cocteau, Charles Aznavour i Marlene Dietrich.

''La Vie en Rose'' će se na festivalu natjecati za Zlatnog medvjeda, zajedno sa 20 drugih filmova.

Dahan, koji je i napisao scenario za ''La Vie en Rose'', okupio je dobru glumačku postavu u kojoj Marion Cotillard glumi Edith Piaf. Ostatak glumačke postave čine Gerard Depardieu, Sylvie Testud, Pascal Greggory, Jean-Paul Rouve i Emmanuelle Seigner.

Narednog mjeseca održava se 57. po redu Berlin Film Festival.