U BKC-u
285

Film o braći Musemić premijerno prikazan na AJB DOC-u

I. S.
U sali Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, održana je svjetska premijera filma "Braća Musemić" Edina Isanovića i Nihada Ušanovića.
Nakon premijere je upriličena diskusija s publikom. Najava filma, koji govori o izuzetnom talentu, borbi, bratskoj ljubavi i životu, privukla je veliku pažnju javnosti, stoga ne čudi što je sala BKC-a bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Autori filma su sportski novinar Edin Isanović i reditelj Nihad Ušanović koji su, inspirisani braćom Musemić Vahidinom i Husrefom dokumentovali životnu priču golgetera i legendi FK Sarajevo, koji su s tim klubom osvojili naslov prvaka Jugoslavije.

"Musemići su dokaz da nema kratica u životu i da samo dugotrajni, predani rad vodi ka uspjehu. Publika će dati svoj sud o tome da li smo uspjeli ili ne", rekao je Isanović.

Dodaje kako je tužan što Vahidin nije dočekao primjeru, prisjećajući se kako su samo sedam dana prije njegovog odlaska na Koševu snimljeni posljednji kadrovi filma.

"Nažalost, nije dočekao premijeru, ali njegova prisutnost se osjeća kroz njegove posljednje snimljene kadrove na stadionu Koševo", istaknuo je Isanović i dodao kako je neophodno mlađim generacijama predstaviti ovakve sportske i ljudske veličine.

Film "Braća Musemić" rađen je u VIP produkciji za Al Jazeeru SportDoc.